salmon & cucumber

Парти хапки-сьомга и краставица

Наскоро прекарах почти цял ден в правене, декориране и подреждане на кетъринг хапки за рожден ден на мой приятел. Успях да направя около 340 броя от 9 различни вида за 6 часа, след което да пооправя себе си- грим прическа, рокля… и да се явя на партито точно преди гостите. :)

Единственото, което не  стигнах да направя са снимки, за да Ви покажа колко лесно вкъщи можете да си приготвите изискани хапки. Тъй като не ми се случваше за първи път ( предния беше за моя рожден ден, но с помощта на моята майка ), поне имах представа, кои продукти как се съчетават, колко време издържат, как да ги съхранявам до партито и все такива важни неща :)

Само ден, два след това трябваше да обмисля новогодишното меню. Реших тази година да приготвя риба, избрах сьомга а с нея и няколко вида хапки.

Сега искам да Ви покажа едни от тях и може би когато имате повод бихте се престрашили да си ги приготвите само вкъщи.

Необходими продукти:

  • франзела (бяла или пълнозърнеста)
  • пушена сьомга
  • краставица
  • крем сирене
  • орехи
  • сол, пипер,

Нарежете франзелата на тънки кръгли филийки. Намажете ги с крем сиренето. Измийте краставицата и с помощта на белачка я нарежете по дължина на дълги ленти ( изберете си тънка и дълга краставица с възможно на-малко семки). Вземете сьомгата и я нарежете на ленти по около 12-15 см или колкото позволяват парченцата (които трябва да са тънко нарязани). Намажете на лентичка от сьомгата крем сирене и го завийте на ролце, а след това го завийте в лентичка от краставица като в двата края слагате малко от сиренето за да залепне. С това вашите ролца са готови, като можете да ги сервирате и само така, без подложка от франзела. Ако използвате филийките (както направих аз), разрежете всяко ролце на 2, за да станат по-ниски и ги сложете върху филийките, които предварително сте подредили в чиния за сервиране. Поръсете с малко орехи, сол и пипер.

salmon & cucumber

salmon & cucumber

salmon & cucumber

salmon & cucumber

salmon & cucumber